Снимки показват километри от прословутата отбранителна система „драконови зъби“ на Русия, която задържа украинските сили

...
Нови снимки и видеоклипове показват яростната противотанкова отбрана на Русия зъби
Коментари Харесай

Нови снимки и видеоклипове показват яростната противотанкова отбрана на Русия „зъби на дракон“ по фронтовата линия.

Четирфутовите бетонни пирамиди се простират през 600-километровия отбранителен фронт на Русия.

Украйна се бори с руската укрепителна мрежа от началото на нейната контраофанзива през юни.

Нови снимки и видео показват километри от прословутата противотанкова отбрана на Русия „драконови зъби“, издигната по протежение на фронтовата линия, илюстрирайки дългия път, който предстои на Украйна на фона на нейната упорита контраофанзива.

Украинската служба за сигурност сподели снимки на руските укрепления ексклузивно с CNN този месец, предлагайки ясна представа за мрежата от защити, която досега е ограничила амбициите на Украйна.

Изображенията предлагат първи поглед към заплашителните бели шипове, които стърчат от украинската земя и се простират през 600-те на Русия мили фронт. Бетонните пирамиди, които са високи около четири фута, служат за блокиране и повреждане на украински танкове и други бронирани превозни средства.

Зъбите на Дракона са само един част от масивната отбранителна линия на Русия, която също е оборудвана с противотанкови ровове и окопи, както и минни полета за защита на позицията си от украинските сили в настъпление.

Украйна се бори с обширната отбранителна мрежа на Русия от нейната контраофанзива започна през юни. Русия имаше месеци да подготви отбраната си преди контранастъплението на Украйна и страната продължава да разширява укрепленията си дори сега.

Миналата седмица украинските сили успяха да навлязат в основната руска отбранителна линия, докато се придвижваха на юг през Запорожка област, където те сега са изправени пред нива на опасност.

Украйна се надява да пробие напълно руската противотранспортна защита, за да може да използва своите танкове в битка. Но зъбите на страховития дракон често изискват квалифицирани бойни инженери, за да ги пробият, съобщи The Wall Street Journal миналата седмица. Съединените щати изпратиха на Украйна допълнителни боеприпаси за разрушаване през юни, за да помогнат на бойните инженери на страната да се бият срещу зъбите на дракона.

Украинската армия казва, че в момента консолидира позициите си по фронтовите линии, тъй като гледа напред към следващата Русия редица отбранителни съоръжения, съобщи CNN.

„Ние не се проваляме. Ние се движим напред. Освободихме десетки квадратни километри от нашата земя чрез минни полета без въздушно покритие“, Дмитро Кулеба, министър на външните работи на Украйна дела, каза пред изданието.

Говорителят на Съвета за национална сигурност на Белия дом Джон Кърби каза в петък, че Украйна е пробила първата отбранителна линия на Русия на много места и е постигнала „известен успех“ срещу втората линия от укрепления .

Ново видео от района на Robotyne-Verbove, където се водят боевете, също предлага поглед към защитата на зъбите на дракона. Украйна наскоро си върна село Роботине и оттогава нейните войски проникват през руските линии между селото и Вербове.

Емил Кастехелми, военен анализатор и експерт, сподели фронтално видео в Twitter. Клипът показва остри зъби на дракон, които се виждат в далечината, където укрепленията почти приличат на определено неприветлива бяла ограда.

Видеото също така показва два унищожени руски танка по черен път.

Прочетете оригиналната статия в Business Insider

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР